Mijn werkwijze

Mijn werkwijze

Mijn inzet als mediator wordt door partijen als zeer prettig ervaren. Ik ben oprecht en werkelijk geïnteresseerd in u. Ik maak makkelijk contact en zorg voor een vertrouwelijke en prettige sfeer. Zo komt de communicatie snel op gang. Tegelijkertijd houd ik u beiden de spiegel voor en kunnen we harde noten kraken, maar dit alles in een veilig klimaat. Belangrijk is dat u beiden uw verhaal kan doen. Samen onderzoeken we de mogelijkheden om te komen naar oplossingen, die voor u beiden goed werken. Mijn rol is absoluut neutraal en vooral gericht op een goed verloop van het gesprek onder de juiste voorwaarden. De gesprekken zijn vertrouwelijk, vrijwillig, maar niet vrijblijvend. U heeft een inspanningsverplichting om mee te werken aan een aanvaardbare oplossing.

Tijdens het traject mogen er geen juridische stappen worden ondernomen door de partijen. Aan het einde van het traject worden de afspraken vastgelegd in een vaststellings- overeenkomst. Deze overeenkomst kan de basis zijn voor het opstellen van een convenant bij een echtscheiding met eventueel een omgangsregeling voor de kinderen. In een organisatie bijvoorbeeld een beëindigingsovereenkomst met wederzijds goedvinden. De vaststellingsovereenkomst kan notarieel vastgelegd worden maar dat is niet verplicht.

De gesprekken vinden plaats op neutraal terrein. Afhankelijk van de situatie en in overleg bij u in de buurt of een andere plek. De ruimten bieden in ieder geval privacy en een fijne sfeer. In overleg spreken we samen af wanneer het gesprek plaats vindt. Dit kan overdag maar in de avonduren of indien noodzakelijk in het weekend.